25.2.06

Cova de les Arnes

Des de Collbató, agafem la drecera dels Graus 300 metres direcció muntanya; a la dreta veiem el caminet que ens portarà en pocs minuts a la Cova de les Arnes, hi ha algunes fites que ajuden a seguir per bon camí.

Petita cova (18 metres de recorregut) situada a 500 metres per sobre del nivell del mar, just davant de l'Ermita de la Salut i de l'Area d'Esplai.

Aquesta cova, també anomenada de l'Ermità (ocasionalment s'hi havia fet vida eremítica), rep el nom del seu ús tradicional com espai dedicat a l'apicultura.

A l'interior s'hi pot observar una cisterna i un sistema molt tradicional de recollida d'aigües pluvials. La cova a més, forma part d'un conjunt de cavitats, la cova Freda, la cova Gran i la cova del Salnitre.

El camí que ens hi porta, va ser recuperat fa un parell d'anys per un grup de persones del poble; té un quilòmetre de recorregut i també ens condueix des de la cova de les Arnes al Torrent de la Font Seca i la cova Gran.

La primera fotografia ens mostra el portal que hi ha just a l'entrada de la cova, tot i estar cobert de vegetació, el seu estat de conservació és força bo.

En la segona fotografia observem la cisterna que recull l'aigua pluvial amb un sistema de recollida que podem veure en la tercera i última fotografia.

Cal destacar, la excel.lent vista que tenim del poble de Collbató des d'aquest punt de la muntanya.