8.3.06

Avui dimecres: front càlid

Durant aquesta passada matinada, ens ha creuat un front càlid molt poc actiu, però que ha obert les portes, a una massa d'aire molt més temperada, provocant una espectacular remuntada de la temperatura i fent que avui dimecres, hagi estat el dia més càlid del que portem d'any i des del passat dia 3 de novembre de 2005, gaire bé per anar amb màniga curta.

Si la temperatura mínima d'ahir dimarts a l'observatori del Pla del Castell va ser de -2ºC, la d'avui dimecres ha estat de 8ºC, 10ºC més alta. I pel que fa a la temperatura màxima, avui i des de fa molts mesos, s'ha arribat als 20ºC, quan ahir la màxima va ser de 14ºC.

Tot això acompanyat de nuvolositat de tipus alt i mig, i de vent de l'oest, nord-oest força destacable, que ha superat els 40 km/h a l'observatori del Casc Antic i els 50 km/h a l'observatori de Serra Alta.

En l'imatge podem veure el mapa isobàric d'avui a les 00 hores amb el front càlid just a sobre de Catalunya.

3 Comments:

Blogger Crispin Parra said...

Calorada a Roda 22.2ºc la minima arà de 11.2ºc

Es recordará al País Valencià

salutacións

12:12 a. m.  
Blogger Marc Llach said...

Hola Jordi

Enhorabona, magnífic blog el que has fet!
Encara no havia tingut temps de mirar-me'l detalladament...
molt complert.
El seguirem!!

salutacions amic

2:12 p. m.  
Blogger smbl said...

Crec que el blog és una maravella. Moltes felicitats. T'animo a que continuis així. Us animo a tots plegats, també, a visitar una web que tinc des del 15 de desembre passat: www.meteobdn.blogdpot.com

Felicitats una altra vegada. ;) ;)

11:19 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home