11.3.06

Nit de vent

Quina nit de vent la d'avui! feia molt de temps que no hi havien uns cops de vent tan violents, fins i tot amb alguns desperfectes en teulades, mobiliari urbà i arbrat viari de Collbató.

Cop màxim de 72 km/h a l'observatori del Casc Antic i de 90 km/h a l'observatori de Can Dalmases, en tots dos casos, la ratxa màxima de vent mesurada mai des de que funcionen els observatoris, any 2001 i any 1997 respectivament.

A nivell de Catalunya, la ventada ha estat espectacular a les comarques tarragonines, fins els 184 km/h ha bufat el vent al Montcaro (cim dels Ports), 155 km/h a Mas de Barberans, 142 km/h a El Vendrell i 138 km/h al Perelló.

Al Pirineu però, la protagonista ha estat la neu, amb una important nevada en tota la serralada i amb uns gruixos més que considerables, de manera general, entre els 40 i els 70 cms de neu nova en tot el Pirineu; en la fotografia, podem veure com es troba aquest matí, la terrassa de la Masella.

3 Comments:

Blogger Pierluigi said...

La velocitat màxima del vent a Tortosa a estat de 104.6 km/h.

10:46 a. m.  
Blogger Crispin Parra said...

impresionat, dos mons! el del vent extrem i el de la neu extrema, sens dubte aquest 11-03-2006 s'haurá de memoritzar, per cert ja no hi ha tanta gent, a passat el boom del siberiá, sols quedem els que de veritat ens agrada això

salutacións

5:26 p. m.  
Blogger meteocoll said...

Tots sabem com és l'hivern i l'expectació que genera ...Salutacions amic.

10:09 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home